Ny mobil kompressor

Klubben har köpt in en ny mobil kompressor som är bensin driven.

Vi har haft problem med att behöva släpa på en massa flaskor när vi skall på äventyr. Därför så beslutade styrelsen att titta över hur vi skulle kunna lösa det.

Vi fick ett bidrag från Hälsinglands sparbank på 18 000kr samt en donation från en klubbmedlem så vi kunde utan att ta från eget kapital köpa en mobil kompressor.

Valet föll på en Bauer Oceanus då den är en robust och rostfri kompressor som levererar 140 L/m. Det gör att man kan fylla ca 4 flaskor i timmen vilket var en bra lösning.

Det var den enda någorlunda mobila bränsledrivna kompressor som levererade mer än 100 L/min samt att Bauer håller väldigt hög kvalitet.

En ny Oceanus kostar över 100 000kr men efter att hört av oss till Granzow så skulle de precis få in en lätt begagnad (29h gångtid) till ett pris som passade vår plånbok.

Vi köpte till så vi fick 4 uttag (2 st 232bar & 2st 300 bar).

Den är helt manuell så man måste lufta den manuellt och stänga av den när man uppnått rätt tryck.

Som klubbmedlem (med sportdykartillägget) så har man möjlighet att hyra den till en billig peng. Boka den här

Vi tror att vi med denna kompressor kan öka vårt dykområde samt ge klubbmedlemmar mer förmåner och öka incitamenten att bli medlem.

Vi har gjort en instruktionsvideo Klubbens mobila kompressor

Vi har sagt att styrelsen behöver godkänna bokningen så att den som hyr får en liten kurs samt har koll på handhavande kring den. Därför måste man boka den minst 2 dagar innan man behöver den.

En sak som vi också beslutade är att vi skall endast köra Alkylat 4 takts bensin i den då ”vanlig” bensin blir gammal om den står oanvänd över tid samt att den är mycket renare.

Man köper den bränsle man behöver på de flesta mackar. Det kommer även att stå en dunk vid kompressorn som man får ersätta vid hyra.

Alkylat 4-takts bensin

Vi hoppas att kompressorn kommer till stor glädje för klubben och dess medlemmar.

Läs mer på och boka den på HSDKs mobila kompressor/

/Styrelsen

Lämna ett svar

Warning: Undefined array key "sfsi_riaIcon_order" in /customers/b/0/a/hsdk.se/httpd.www/wp-content/plugins/ultimate-social-media-icons/libs/controllers/sfsi_frontpopUp.php on line 165 Warning: Undefined array key "sfsi_inhaIcon_order" in /customers/b/0/a/hsdk.se/httpd.www/wp-content/plugins/ultimate-social-media-icons/libs/controllers/sfsi_frontpopUp.php on line 166 Warning: Undefined array key "sfsi_mastodonIcon_order" in /customers/b/0/a/hsdk.se/httpd.www/wp-content/plugins/ultimate-social-media-icons/libs/controllers/sfsi_frontpopUp.php on line 177 Warning: Undefined array key "sfsi_mastodon_display" in /customers/b/0/a/hsdk.se/httpd.www/wp-content/plugins/ultimate-social-media-icons/libs/controllers/sfsi_frontpopUp.php on line 276
error

Dela om du gillar!