Om oss

Hudiksvalls Sportdykarklubb är en ideell förening som startade 1969 med ett 30-tal medlemmar och som därefter växt till ett drygt hundratal. Vi lever efter värderingen att alla hjälps åt. På så sätt kan vi hålla såväl kostnader som avgifter så låga som möjligt och samtidigt hålla alla våra aktiviteter igång. Vi erbjuder bland annat bassängbad, båtutflykter, isdyk, lägerveckor, utbildningar och mer därtill. Nedan finner du det viktigaste listat.

Iggesunds simhall

Vi hyr Iggesunds simhall på söndagar (kl. 18-20) med uppehåll över sommarmånaderna då vi alltid dyker och badar utomhus. 
I simhallen brukar vi ägna oss åt såväl apparatdykning som fridykning eller vanligt bassängbad med snicksnack i bubbelpoolen. Om du har förslag på fler bassängaktiviteter så är vi öppna för det! I vår förening bedriver vi verksamhet för att alla ska trivas.
För att öppna entrédörren till simhallen behövs ett nyckelkort, det finns på Preem i Iggesund och det är dörren på simhallens baksida som nyckelkortet går till.
För oss är säkerhet viktigt! För att minimera olycksrisken vid bassängbad har vi några enkla förhållningsregler.

Dykutrustning

I Iggesunds småbåtshamn har vi en barack med allt en dykare kan önska sig. Där går det bra att låna (gratis till bassängbad) eller hyra allt från våtdräkt till komplett dykutrustning. I baracken finns även kompressorn där vi fyller luften till flaskorna. Innan du kan fylla luft själv behöver du få en genomgång av någon som gjort det tidigare. 
I baracken har vi även sjukvårdsutrustning, den är alltid med när vi är på båt- och dykaktiviteter. Hög säkerhet är avgörande för att minimera olycksrisken, ha därför för vana att alltid säkerställa att Oxyboxen finns med och att du får en genomgång om hur den används. 
Nyckeln till baracken hämtar du på Preem i Iggesund. Nyckeln är skyddad av ett kodlås, aktuell kod lämnas ut via mail till styrelsen@hsdk.se. 
Mer om möjligheterna att låna/hyra utrustning.

Sälma

Sälma är vår dykbåt som rymmer 12 passagerare plus besättning. Det är genom henne som vi tar oss ut på dyk- och badturer under sommarhalvåret. Många av föreningens aktiviteter är förknippade med Sälma, bland annat söndagskvällsutflykter där grillning och bastubad står på dagordningen.
Vi har en båtgrupp som du gärna får gå med i – och vi är på ständig jakt efter flera båtförare. Mer om Sälma finns på Laget (du behöver vara inloggad).

Håll dig uppdaterad om vad som händer i föreningen!
Hudiksvalls Sportdykarklubb är vår webbplats, här finns samlad information om vad som är på gång liksom uppgifter om dykregler, checklista inför dyk, hur du bokar utrustning, kostnader, kontaktpersoner med mera. 
Laget är den app vi använder för att gå ut med direktinformation till våra medlemmar. Du använder även appen för att anmäla dig till olika aktiviteter, så ett starkt tips är att ladda ner den omgående så att du inte missar något! 

Dyk och Hav är företaget vi samarbetar med när det gäller dykutbildningar. 

Facebook, är vi inte vänner redan? Skicka en förfrågan! 

Som du säkert redan förstått är Hudiksvalls Sportdykarklubb en aktiv förening för hela familjen. Förutom det mest centrala som du fått beskrivet ovan håller vi regelbundna och kostnadsfria utbildningar i Hjärt- och lungräddning, arrangerar dykresor till Västkusten och till Norge, utför strandrensningar och utbildar nya båtförare. Och mer därtill. Vi lever efter värderingen att alla hjälps åt, det är därför det blir så bra. 

Håll i regulatorn och varmt välkommen under ytan med Hudiksvalls Sportdykarklubb!